Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün giderek güç kazandığı Libya'nın El Kubbe kentinde gerçekleşen birden fazla bombalı saldırıda en az 25 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

IŞİD'in güçlü olduğu kent olarak bilinen Derne'ya yakın olan El Kubbe kentinde patlayan üç bombanın hedefinde parlamento sözcüsü Agila Salih'in evi, bir karakol ve bir benzin istasyonun bulunduğu belirtildi.

BBC Türkçe servisinde yer alan haberde, Salih'in saldırıların Mısır tarafından IŞİD'in Libya'daki hedeflerine yönelik yapılan hava saldırılarına misilleme olarak görüldüğünü söylediği aktarıldı.

Mısır, geçen haftasonu 21 Hrıstiyan vatandaşının IŞİD tarafından başları kesilerek öldürülmesini gösteren videonun yayınlanmasının ardından Libya hava kuvvetleri ile beraber IŞİD'in Derne kentindeki hedeflerine saldırı düzenlemişti.

Salih "Bu operasyonun Derne'da olanların intikamı olduğunu düşünüyorum" dedi. Libya ve Mısır'ın hava saldırılarında Derne'da en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.

REUTERS: ÖLÜ SAYISI 40 OLABİLİR

El Kubbe'deki bombalı saldırılarda Reuters ölü sayısının 40 olabileceğini yazdı. Salih ise saldırılarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Libya 2011 yılında dönemin lideri Muammer el Kaddafi'nin koltuğundan indirilmesinden bu yana siyasi kaos içinde ve bölünmüş durumda.

Tobruk'ta uluslararası alanda tanınan yönetim yer alırken, Bingazi ise büyük ölçüde isyancıların yönetiminde.