Sabah saatlerinde, Libya Başbakan Ali Zeydan'ın başkent Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirilmiş, ancak İçişleri Bakanlığı tarafından gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Gelen son bilgilere göre, Başbakan Ali Zeydan serbest bırakıldı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta kaldığı Corinthia Oteli'nden bu sabah yaka paça götürülen Başbakan Ali Zeydan'ın İçişleri Bakanlığı'nca gözaltına alındığı ortaya çıktı. Zeydan'ın öğle saatlerinde serbest bırakıldığı açıklandı.

ESKİ İSYANCILAR

Libya resmi haber ajansı, İçişleri Bakanlığı için çalışan eski isyancılar tarafından otelden alınan Zeydan'ın bakanlığa bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğünü bildirdi. Muammer Kaddafi'yi deviren ve artık İçişleri Bakanlığı için çalışan eski isyancılar, Trablus'ta güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmakla görevli.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bir yetkili, "sağlık durumu iyi olan Zeydan'a bir Libya vatandaşı olarak iyi davranıldığını" söyledi.

Libya hükümetinden TSİ 12.30 sularında yapılan açıklamada, Zeydan'ın srbest bırakıldığı belirtildi.

EL LİBİ'YE MİSİLLEME?

Reuters, Zeydan'ı "götüren" isyancıların, El Kaide liderlerinden Ebu Enes El Libi'nin hafta sonunda ABD tarafından Trablus'ta yakalanmasından Libya hükümetini sorumlu tuttuğunu belirtti.

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Kaber basına yaptığı açıklamada, Zeydan'ın Başsavcı Abdulkadir Rıdvan'ın devletin güvenliği ve yolsuzlukla ilgili suçlamalar üzerine verdiği kararla gözaltına alındığı haberlerini doğrulayamayacağını belirtmişti. (haberler.com)