Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre görüşmeleri öncesinde ortaya çıkarılan Suriye’de devletin işlediği cinayetlerle ilgili olduğu iddia edilen fotoğraflarla ilgili değerlendirmesinde, iki tarafın da savaş suçu işlediğini, ancak bunların ateşkesin sağlanmasının ardından soruşturulabileceğini söyledi.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye krizinde diplomatik savaştan çok, enformasyon savaşı yaşandığını ifade etti. Suriye’de iki tarafın da savaş suçu işlediğini savunan Lavrov, “En büyük suçları da Cihatçılar işledi. Ben suç işlenmedi demiyorum. Onlar işledi ve belgelendirilmeli. Ancak burada öncelikle akan kanın durması ile ilgili konuyu öne almak gerekiyor…” tespitinde bulundu.

Savaş suçu olarak ortaya konan kanıtların incelenmesi gerektiğini kaydeden Rus bakan, savaş suçları ile ilgili raporların büyük çoğunluğunun Londra’daki bir merkezden çıktığına dikkat çekti.

Siyasi diyalogun kurulmasının zorunlu olduğuna değinen Rusya Dışişleri Bakanı, “Ortaya konan kanıtların incelenmesi gerekiyor. Bu konu etrafında çok sayıda yalan var…” dedi.

Batılı ve yerel TV kanallarının Suriye güçleri tarafından işlendiği iddia edilen birçok görüntü yayınladığını, ancak bunların on yıl önce Irak’ta yaşanan drama ait olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Rus Bakan, “Tüm bu raporların yüzde 90’ı Londra merkezli insan hakları örgütleri tarafından ortaya konuyor. İki insanın yaşadığı küçük bir apartman dairesi” eleştirisi getirdi. (Zaman)