Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk Hava Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenledikleri operasyonlar nedeniyle endişeli olduklarını belirtti.

Sputnik'in haberine göre; Moskova'da bir basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyinde (Bab'ın kuzeybatısında) düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin bir soru karşısında şu ifadeleri kullandı:

"Suriye egemen bir devlet, bir Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ve kendi toprakları ile hava sahası üzerinde tam bir egemenliğe sahip.

“Türk Hava Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzey bölgelerinde düzenlediği söylenen hava saldırılarına gelince, olanlar nedeniyle oldukça endişeliyiz. Anladığıma göre bu saldırılar Kürtlerin yaşadığı bölgelere düzenleniyor." 

Reuters haber ajansında yer alan habere göre; Suriye ordusundan ismi açıklanmayan bir komutan da yaptığı açıklamada "Suriye hava sahasını ihlal etme girişiminde bulunan Türk savaş uçaklarıyla başa çıkılacak ve mevcut olan tüm yollar kullanılarak bu uçaklar düşürülecektir" demişti.

TSK'ye ait savaş uçakları 19 Ekim gecesi Kürt silahlı güçlerinin kontrolünde bulunan Halep'in kuzeyindeki (Şehba Bölgesi) köyleri uçaklarla bombalamıştı. TSK'den yapılan açıklamada 100'ün üzerinde YPG'linin öldürüldüğü açıklanırken, YPG yaptığı açıklama ile TSK'yi yalanlayıp sadece 10 üyesinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.