Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı konusuyla ilgili bir açıklama yaptı. Lavrov yarın için planlanan Türkiye ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre Lavrov ayrıca, Rusya vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat etmeme uyarısında bulundu. Lavrov, "Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dakinden daha az değil" dedi.

MİRONOV: GEREKLİ ÇIKARIMLARI YAPACAĞIZ

Konuyla ilgili bir açıklama da Adil Rusya Partisi Genel Başkanı Sergey Mironov’dan geldi. Mironov, Türkiye'nin tutumunun dostça olmadığını belirtti.

Mironov, "Birçok ülkenin güvenliğin tesisi için çabaları koordine etme konusunda kararlılık ifade ettiği bir dönemde, bu tür eylemler, IŞİD ve uluslararası terörle mücadeleye ciddi darbe indiriyor. Hiç şüphe yok ki, dostça olmayan bu eylemden gerekli çıkarımları yapacağız" dedi.

'RUSLAR TÜRKİYE TATİLLERİNİ İPTAL EDİYOR'

Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden biri olan Natalie Tours, Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Türkiye turları satışlarını durdurma kararı aldı.

PUŞKOV: TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNE CİDDİ ŞEKİLDE YANSIYACAK

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov ise, Suriye'de yaşanan gelişmenin Türk-Rus ilişkilerine ciddi şekilde yansıyacağını söyledi.

RİA Novosti haber ajansına konuşan Puşkov, "Türkiye'nin Su-24 savaş uçağına yönelik düşmanca tutumu, Türk-Rus ilişkilerinde ciddi sonuçlara yol açacak. Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamada, bunun sinyalini verdi" dedi.