Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk ordusunun Kürtlere yönelik faaliyetlerini eleştirerek "Ankara, teröre karşı savaş sloganını kullanarak, Suriye ve Türkiye'deki Kürtleri sindiriyor" ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

Sputnik’in haberine göre, Lavrov, “Ankara, teröre karşı savaş sloganını kullanarak, Suriye ve Türkiye’deki Kürtleri sindiriyor” dedi.

“Türkiye’nin Kürtleri vurmaya devam ettiğini, böylelikle Kürtlerin terörle mücadele çabalarına engel olduğunu” belirten Lavrov, sınır üzerinden militan ve silah geçişinin de her iki yönde devam ettiğini söyledi.

‘TERÖR ÖRGÜTLERİ TÜRKİYE’DEKİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR’

Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Türkiye-Suriye sınırındaki duruma ilişkin raporuna tepki gösterdi.

“Rapordaki bilgilerin yanlış olduğuna, hatta basında ve farklı kaynaklarda yer bulan çok sayıda olguya yer verilmediğine dikkat çektik. Keza diğer kaynaklarda IŞİD, El Nusra Cephesi ve bunlarla bağlantılı diğer terör örgütlerinin Türkiye’de faaliyetlerine devam ettiği belirtiliyor.

“Genel Sekreter’in Türkiye sınırı üzerinden militan geçişinin durdurulmasını talep eden kararın uygulanması ile ilgili ilk raporu birkaç hafta önce BM Güvenlik Konseyi’ne geldi.

‘KÜRTLERİN CENEVRE’DE OLMASINI DESTEKLEDİK’

Suriye’de 27 Şubat’ta başlayan ateşkesin başarıyla devam ettiğini belirten Lavrov, “Steinmeier ile yaptığımız görüşmede, ateşkesin daha sağlam hale geldiği ve başarıyla devam ettiği vurgulandı” dedi.

Lavrov, Rusya ve Almanya’nın Suriye hükümeti ile muhalefeti arasında Cenevre’de yapılması planlanan görüşmelere tüm muhalif kesimlerin katılmasını, Kürtlerin de Cenevre’de olmasını desteklediğini ifade etti.