Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik havan topu saldırılarının bu ülkedeki ateşkese ve siyasal sürece zarar verdiğini söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Lavrov, “Ankara’daki terör saldırısının hemen ardından bu saldırıyı Kürtlerin gerçekleştirdiğini söyleyerek Türkiye, Suriye’de Kürtlerin yaşadığı bölgelere yönelik süren havan topu ve roket saldırılarını meşru göstermeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Suriye’deki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının bu ülkedeki siyasal süreç ve ateşkes için gösterilen uluslararası çabaları ‘baltaladığını’ belirten Lavrov, “Bu nedenle uluslararası toplum, Türkiye’nin bu eylemleri karşısında sert ve net bir tepki göstermeli” dedi.

Kerry, Rusya güçlerinin bir bölümünü Suriye’den geri çekmesi nedeniyle gelecek hafta Moskova’yı ziyaret edip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek istediğini söylemişti.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) de dün yaptığı açıklamayla Türk ordusunun Kuzey Suriye’deki YPG mevzilerini vurduğunu duyurmuştu.