Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye'deki mevcut gelişmelere gelince, tüm sorunların sadece anayasal çerçevede çözülmesi gerektiği şeklindeki pozisyonumuz burada da geçerli" dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre Lavrov, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yla Moskova'da gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu.

'ERDOĞAN'IN SÖZÜ RUSYA İÇİN ÖNEMLİ'

Lavrov, "Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı'nın Recep Tayyip Erdoğan Rusya vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması için gereken her şeyin yapılacağını teyit etmesi Rusya için önemli. Turistlerimizin ülkelerine geri döndüğü bu dönemde de Türk tarafının tamamen işbirliği içinde olduğunu hissediyoruz" ifadelerini de kullandı.

'TÜRKİYE OLANLAR, RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ OPERASYONLARINI ETKİLEMEYECEK'

Diğer taraftan Lavrov, Türkiye'deki gelişmelerin Rus hava güçlerinin Suriye'deki operasyonlarını etkilemeyeceğini ifade ederek, "Rus hava güçlerinin Suriye'deki eylemleri biz ve Şam arasında imzalanan anlaşmaya dayanıyor. Türkiye'deki darbe girişimi yüzünden Suriyelilerle yaptığımız bu anlaşmanın uygulanması aşamasında herhangi bir problem çıkmayacak” dedi.