Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus uçaklarının IŞİD'e ait olmayan hedefleri vurduğuna dair iddiaları yalanladı. Rus bakan, ABD'den iddialarla ilgili kanıt sunmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Lavrov, "ABD'li partnerlerimizin, Rusya'nın farklı noktaları hedef aldığına ilişkin endişeleri var. Bu tereddütlerini bize aktardılar ve ellerinde kanıtlar bulunduğunu ifade ettiler. Biz de bu kanıtların sunulmasını talep ettik. Vurulan hedeflerin sorumluluğu bize ait. Rusya Savunma Bakanlığı, internet sayfası üzerinden operasyonla ilgili her şeyi açıkça duyurdu" diye konuştu. 

'SİVİLLERİN YARALANDIĞINA DAİR BİLGİ YOK'

Batı basınında çıkan haberlerde, Rusya'nın vurduğu mevzilerde sivillerin yaralandığı iddia edildi.

Bu iddialara da yanıt veren Lavrov, "Bu konuyla ilgili bilgi yok. Sadece teröristlere ait mevzilerin yok edilmesi amacıyla belirlenen hedeflerin nokta atışlarla vurulduğunu titizlikle takip ediyoruz" dedi.

Lavrov, Rus güçlerinin Suriye'deki operasyonları Suriye ordusu ile iletişim içinde yürüttüğünü ve sadece IŞİD'le bağlantılı mevzilerin hedef alındığını da vurguladı.

'RUSYA'DAN IŞİD SAFLARINA KATILANLAR RİSK OLUŞTURUYOR'

Lavrov, operasyonun Rusya için oluşturduğu muhtemel riskler hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Rusya'dan IŞİD saflarına binlerce kişinin katıldığını hatırlatan Lavrov, bunun risk oluşturduğunu kaydetti. Bakan, "Bu kişilerin Rusya'ya dönmelerini ve karanlık işlerini Rusya'da gerçekleştirmelerini önlemek ve riskleri ortadan kaldırmak etmek istiyoruz. Bunu başaracağımızdan eminim" dedi. (Sputnik)