Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de muhalif Özgür Suriye Ordusuna hava desteği verebileceklerini ifade etti.

Rus devlet kanalı Rossiya 1 televizyonunda 'Sergey Brilev ile Cumartesi Haberleri' programına röportaj veren Sergey Lavrov, “Hava desteğimize Özgür Suriye Ordusu dahil yurtsever muhalefeti de katabiliriz, ancak ABD bize teröristlerin ve yurtsever muhalefetin nerede olduğu konusunda bilgi vermeyi reddetti” dedi.

'ABD İLE KOORDİNASYONA HAZIRIZ'

Rusya için en önemli hususun terörle etkin mücadele ve teröre karşı çıkan grupların tespit edilmesi olduğunu belirten Lavrov, "Biz hiçbir zaman kapıyı sert şekilde kapamıyoruz, alıngan bir tutum sergilemiyoruz. Bir kişi, ciddi konular üzerinde konuşmayı reddederse, bu kişinin olup biteni anlayıp anlamadığıyla ilgili soru işareti doğar. ABD'li meslektaşlarımız görüşmek için inisiyatif aldıklarında, konuşma fırsatını hiçbir zaman geri çevirmiyoruz. Suriye'de Washington ile geniş kapsamlı koordinasyona hazırız" dedi.

'SADECE ESAD'I DÜŞÜNMÜYORUZ'

Lavrov, Rusya'nın Suriye'ye verdiği desteğin altında sadece Devlet Başkanı Beşar Esad'ın çıkarları olmadığını söyledi. Moskova'nın Esad'ın yanı sıra muhalefetin çıkarlarını da gözettiğini belirten Lavrov, "Biz, tüm Suriye'nin çıkarlarını gözetmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Esad ile siyasi çözüme yönelik fikir alışverişi yaptıklarının altını çizen Lavrov, siyasi süreçte Suriye'deki tüm tarafların haklarının dikkate alınacağını vurguladı. Lavrov ayrıca, parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerinin, Suriye'deki siyasi çözümün parçası olması gerektiğini ve yakın gelecekte bir anlaşmaya varılması için ilerleme sağlanabileceğine dair ümitli olduğunu söyledi. (SPUTNİK)