Kuzey Kore, geçtiğimiz Ekim ayında savaş gemisinin battığını, kazada denizci ve subayların hayatını kaybettiğini kabul etti. Kapalı bir rejim olan Kuzey Kore'de bu tür kazalar genellikle kamuoyu ile paylaşılmıyor. 

Kuzey Kore devlet televizyonunun haberinde, ülkenin genç lideri Kim Jong Un'un, yaşamını yitiren denizcilerin mezarlarını ziyaret ederken çekilen görüntülerine yer verildi.

Kuzey Kore devlet ajansı da, kazanın geçtiğimiz Ekim ayında meydana geldiğini belirtti ancak tam tarih vermedi. Ajans kazanın bir deniz tatbikatı sırasında meydana geldiğini belirtmekle yetindi. Haberde kaç kişinin hayatını kaybettiği ve olayın nerede yaşandığına yönelik bilgi de paylaşılmadı.

Güney Kore basını ise, batan geminin 1960'lı yıllarda üretildiğini, eski ve bakımsız olması nedeniyle batmış olabileceğini yazdı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un ziyaret ettiği mezarlıkta, ölen iki denizcinin mezar taşlarında 13 Ekim tarihi yer alıyor.

Askeri malzemelerin birçoğunun eskidiği Kuzey Kore ordusundaki çok sayıda topçu birlikleri, Güney Kore sınırlarda konuşlandırılmış durumda. (Milliyet)