Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) arasındaki koalisyon anlaşması bozuldu. UBP Parti Meclisi, hükümetten ayrılma kararı aldı.

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı Ömer Kalyoncu hükümetin bozulması ile ilgili yaptığı açıklamada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün gerekçelerinin tutarlı olmadığını belirterek, “Böyle olacağı belli idi; onlar sivrisinek avlama peşinde. Biz bataklıkla ilgilendik.” dedi.

UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün de Parti Meclisi toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Özgürgün, “Gerek su konusu gerekse mali protokol ile yaşanan zaman kayıpları bizleri etkilemiştir. Son olarak da yapılan maaş kesintisi, hükümetin zamanını doldurduğunun göstergesi olmuştur. Bu nedenle hükümetten ayrılma kararı almış bulunuyoruz.” dedi.  

SU SORUNU

Evrensel’in haberine göre, merkez soldaki CTP ile merkez sağdaki UBP kolisyonundaki ilk derin görüş ayrılığı Türkiye’den borularla gelen suyun dağıtımı konusunda meydana gelmişti. UBP, Türkiye’nin isteği doğrultusunda suyun özelleştirlmesini benimserken CTP suyun belediyelerin oluşturduğu bir şirket tarafından dağıtılmasını savunmuştu.

(Kaynak: Evrensel)