Kuveyt Sağlık Bakanlığ yetkilisi, eşcinsellerin tespit edilip Kuveyt'e ve diğer Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerine girişini engellemek için 'tıbbi bir eşcinsel radarı' geliştirdiklerini açıkladı.

Newsweek dergisinden Susan Scutti'nin haberine göreş, göre söz konusu yetkili, bir kişinin cinsel tercihinin ne tür bir tıbbi testle belirlenebileceği konusunda detaylı bilgi vermedi. Ancak bu önerinin 11 Kasım'da yapılacak KİK ülkeleri gurbetçi işçi programı toplantısında ele alınması bekleniyor.

Jinekologlar, Kuveyt hükümetinin cinsiyet kromozomları için kan testi yapması durumda transları tespit edebileceğini söylüyor. Kadın görünümüne sahip bir kişi, kan testleri sonucunda XY kromozomuna sahipse, bu kişi cinsiyet değiştirmiş demektir. Ancak eşcinsellerin tespit etmek pek de kolay değil.

Bahreyn, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan tüm KİK ülkelerinde eşcinsel faaliyetler yasaklanmış durumda. Bunun yanı sıra toplam 78 ülkede eşcinsellik yasak. Sudan, Yemen, Moritanya, Suudi Arabistan, eşcinselliği ölümle cezalandırıyor. Ancak genelde uygulamada hapis, para veya kırbaç cezası veriliyor.

Kuveyt'te ise eşcinsellik 7 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Kuveyt polisi şüphelendiği mekanlarda adeta eşcinsel avına çıkmış ve 215 kişiyi yakalamıştı. (Hürriyet )