Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan ve günlerce süren şiddetli çatışmaların ardından Suriyeli muhaliflerin kontrolüne geçen Resulayn (Serêkaniyê) İlçesi’nde yoğun silah sesleri devam etti.

Silah seslerinin muhalifler ve PKK’ye yakınlığı ile bilinen Suriyeli Kürtler’in bağlı bulunduğu PYD arasındaki çatışmadan kaynaklandığı öğrenildi.

HALK MECLİSİ BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye destekli Suriyeli muhalifler ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmada PYD’nin Resulayn (Serêkaniyê) Halk Meclisi Başkanı olduğu belirtilen Abit Halil öldürüdü. Abit Halil’in ölümü PYD güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmaları şiddetlendirdi. Kamışlı kentinden Resulayn’daki PYD’lilere takviye birliklerin gönderildiği de ileri sürüldü.

MUHALİFLER AĞIR KAYIP VERDİ

Serêkaniyê kentine Türkiye üzerinden giren silahlı gruplar, Halk Meclisi başkanı Abit Halil’i öldürdükten sonra bölgenin Kürt askeri gücü Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) müdahalesinde ağır kayıplar verdi.

YPG, 14 cenazeyi silahlı gruplara teslim etti. 3’ü silahlı grup şefleri olmak üzere en az 12 ölü daha olduğu belirtiliyor.

Alınan bilgilere göre YPG tarafından kuşatılan Guraba El Şam adlı silahlı grubun üç lideri öldürüldü.

Serekaniyê’de silahlı grupların görünmediği alınan bilgiler arasında. Silahlı grupların, çatışmalarda en az 12 kayıp daha verdiği ve cenazelerini kendileriyle birlikte götürdüğü ifade ediliyor.

4 KÜRT HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan çatışmalarda Kürt askeri gücü Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) üyesi 3 kişi ve Kürt güvenlik gücü Asayiş üyesi 1 kişi de çatışmalarda yaşamını yitirdi.