Suriye'nin sınır kenti Resulayn'da (Serekaniye) PYD güçleriyle çatışan El Kaide’nin kolu El Nusra’nın sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar gün yüzüne çıkmaya başladı. El Nusra'nın katliamında çocuk ve kadınlar hedef alındı.

ANF’de yayınlanan habere göre, El Nusra Cephesi son bir haftadır, Suriye’nin kuzeyindeki Til Aran ve Til Hasıl bölgelerinde sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirmeye başladı. El Nusra Cephesi’ne  dün sabah saat 04.00’te Serêkaniyê’ye top saldırısında bulundu. El Nusra saldırısında bölgede yaşayan onlarca sivil Kürt hayatını kaybetti.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde de El Nusra güçlerinin yaptığı saldırının ardından aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu sivillerin öldüğü görüldü. Bölgede El Kaide ve El Nusra saldırılarında 31 Temmuz günü en az 50 sivilin katledildiği, 350 dolayında sivilin de rehin alındığı, 1 Ağustos günü ise Til Aren’den bir kamyonet içinde kaçmaya çalışan 20 kadar kadın ve çocuğun doçkalarla vurularak katledildiği ifade edildi.

PYD: 69 EL NUSRA MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

PYD, 69 El Nusra mensubunu öldürdüğünü 20’sini de yaraladığını açıkladı. Doğu Halep Emiri Ebu Ubeyda El Tunusi’nin Halep bölgesinde bulunan Til Aran’da El Ekrad Cephesi ile yaşanan çatışmalarda öldüğü ileri sürüldü.

PYD güçleri ile El Nusra arasındaki çatışmaların yoğunlaşması üzerine Türkiye ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sınır kapılarını zaman zaman kapalı tutuyor.

RUSYA KINADI

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kürtlere yönelik El Nusra saldırılarını kınayarak, Esad yönetimini ve muhalefeti göreve çağırdı. Rusya açıklamasında “Suriye makamları ve özellikle Kürt Yüksek Konseyi dahil tüm muhalefet gruplarından Suriye üzerine 2. Cenevre Konferansı sırasında El Kaide bağlantılı tüm terörist ve aşırı organizasyonları Suriye topraklarından elimine etmeyi veya kovmayı hedefleyen ortak bir angajman elde etmeyi bekliyoruz” denildi.