Rojava’nın (Suriye’nin Kürt Bölgesi) Kamışlı şehrinde, Kürt Yüksek Konsey üyesi İsa Huso bombalı suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Rojava’nın Kamışlı kentinde bu sabah saat 06.00 sularında Kürt Yüksek Konseyi Diplomasi Komitesi üyesi İsa Huso’ya yönelik bombalı suikast düzenlendi.

Huso, Korniş mahallesindeki evinden çıkarak aracıyla işe gitmek isterken araçta meydana gelen patlamada yaşamını yitirdi. Olayda bir kadın da hafif yaralandı.

Kamışlı’dan gazeteci Berfin Hezil, suikastın aracın ön kısmına yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba ile gerçekleştirildiğini, patlamanın araç birkaç metre ilerledikten sonra meydana geldiğini söyledi.

ANF’nin haberine göre, aynı zamanda Rojava Halk Meclisi Başkanlık Divanı üyesi olan İsa Huso, Kamışlı’da sevilip sayılan bir halk temsilcisi olduğu bildirildi.

BDP: İSA HUSO'NIN ÖLDÜRÜLMESİ KÜRT HALKINA YÖNELİKTİR

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, bu sabah İsa Huso'nun uğradığı suikast sonucu katledildiği belirtildi.

"Bu vahşi saldırı Sayın Huso'nun şahsında kendi öz yönetimini kurmak için onurlu bir mücadele veren tüm Kürt halkına yönelik yapılmıştır" denilen mesajda, "Dört parçaya ayrılmış Kürt halkı bu tür alçakça saldılar karşısında şimdiye kadar sürekli direnmiştir ve direnmeye devam edecektir. BDP olarak, İsa Huso'ya yapılan bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyor, başta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Bu vesileyle, tüm halkımızı bir kez daha Rojava'da yükseltilen özgürlük mücadelesini desteklemeye ve güçlendirmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.