Afganistan'ın Kabil ve Mezar-ı Şerif kentlerinde, ABD'nin Florida eyaletinde 21 Mart'ta Kur'an-ı Kerim'in bir kopyasının yakılmasını protesto için düzenlenen gösterilerde kan aktı.

Mezar-ı Şerif'teki BM'nin Afganistan'a Yardım Misyonu (UNAMA) ofisinin önünde toplanan 2 bin kişi ABD, İngiltere ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Ancak göstericilerin arasından bir grup, bina önünde bulunan BM görevlilerinin silahlarını alarak polise ateş açtı ve sonra içeriye girerek 7'si yabancı uyruklu 12 kişiyi katletti.

Norveç, Romanya, İsveç ve Nepal vatandaşı oldukları belirtilen BM görevlilerinden ikisinin kafalarının kesildiği açıklandı. Çıkan çatışmada, 5 gösterici öldürüldü, 20'si de yaralandı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun şoke eden saldırıyı kınadı. BM Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, UNAMA'nın başı ve BM Genel Sekreteri'nin Afganistan Özel Temsilcisi Steffan Di Mistura'nın Mezar-ı Şerif'e gelmek üzere yolda olduğunu açıkladı. Florida'nın Gainesville Kasabası'nda 20 Mart'ta küçük bir kilisede, geçen yıl 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran yakma eylemi planladığını açıklayan ve tepkiler üzerine bu planından vazgeçen Amerikalı rahip Terry Jones'un liderliğinde, başka bir rahip Wayne Sapp tarafından Kur'an-ı Kerim'in bir kopyası yakılmıştı.

AKŞAM