Malezya’daki özel bir Kur’an kursunda, gürültü yaptıkları gerekçesiyle kursun müdür yardımcısı tarafından hortumla dövülen 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Malezya’nın Johore eyaletine bağlı Kota Tinggi’de bulunan bir özel Kur’an kursunda okuyan 11 yaşındaki Mohamad Thaqif Amin Mohd. Gaddafi isimli çocuk, gürültü yaptığı gerekçesiyle dövüldü.

Kursun 29 yaşındaki müdür yardımcısı tarafından 12 arkadaşıyla birlikte hortumla dövülen Thaqif, 19 Nisan’da tedavi altına alındı. Dayağın neden olduğu enfeksiyon nedeniyle önce bacakları kesilen küçük çocuk, ameliyatın ertesi gününde komaya girdi.

Kısa süre sonra çocuğun bir kolunda da enfeksiyona rastladı. Doktorlar Thaqif’in kolunun da kesilmesine karar verdi, ancak küçük çocuk operasyonun gerçekleştirilmesinden kısa süre önce hayatını kaybetti.

MÜDÜR YARDIMCISI GÖZALTINDA

Bu arada çocukları dövmekle suçlanan müdür yardımcısının gözaltına alındığı ve güvenlik kamerası görüntülerini incelendiği kaydedildi.

Bu arada Thaqif’in günlüğü de ortaya çıktı. Buna göre, okuldaki tek bir öğrenci bile hata yapsa tüm sınıf ceza alıyordu.

Thaqif, sabah namazına kaldırılan çocukların, daha fazla uyuyabilmek için dayak yiyen ilk kişi olmaya gönül olduklarını yazmıştı. Çocuk günlüğünde “Allah’ım, lütfen anne ve babamın beni başka bir okula göndermesini sağla çünkü artık buna dayanamıyorum” diye yazdığı da belirlendi.