Irak ve İran Kürdistanı sınırında dün akşam meydana gelen depremde köylere ulaşıldıkça ölenlerin ve yaralananların sayısı artıyor. Yetkililerin verdiği verilere göre, Kirmanşan’da 387 kişi yaşamını yitirdi, 6 bin 650 kişi ise yaralandı. 

Depremde İran ve Irak'ta toplam 414 kişi hayatını kaybetti.

Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye ile İran Kürdistanı’nın Kirmanşan eyaleti sınırında dün akşam saat 21.18 sularında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin bilançosu gün boyu arttı. Depremde en çok can kaybının Kirmanşan’da yaşandı.

İran Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, depremin vurduğu Kirmanşan’da şu ana kadar 387 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 bin 650 kişinin de yaralandığın söyledi. Ölü ve yaralıların sayısının her geçen zaman arttığını dile getiren yetkililer, depremzedelerin konut, elektrik, su ve beslenme sorunu yaşadığını aktardı. 
 
Enerji Bakanlığı da, Kirmanşan bölgesinde depremden etkilenen kentlerde su ve elektrik arızalarını giderme noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Bakanlık, Kasrı Şirin ve diğer kimi kentlerde suyun tekrar verilmesi için çalışmaların bir buçuk günü sürebileceğini kaydetti. 
 
Dağlık bir arazisi olan Kirmanşan'ın birçok köyünden ise hala haber alınamıyor. Özellikle Dalaho'nun birçok köyünden haber alınamadığı bildirildi. 
 
Kirmanşan Deprem Kriz Masası’nın verilerine göre, kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı şöyle: 
 
Serpol Zahab: 240
Dalaho: 14
Kirmanşan: 14
Selasi Bewecani: 15
İslamadî Xerb: 22
Kasrı Şirin: 28 
Ciwanro: 30