Kolombiya'nın başkenti Bogota'da eylem yapan binlerce kişi, FARC'la yapılan barış görüşmelerini desteklemek için yürüdü.

Barışın sembolü olarak beyaz giysilerle yürüyüşe katılan halk, "Barış istiyoruz" sloganını attı.

Yürüyüşün ardından Bolivar Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, barış için her iki taraftan da müzakereleri sürdürme talebinde bulundu.

Hayatını kaybedenlerin de anıldığı yürüyüşte, kirli savaş boyunca hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı.

Halkçı lider Jorge Eliecer Gaitan'ın öldürüldüğü tarih olan 9 Nisan'da gerçekleştirilen eylemde, Gaitan dahil devlet tarafından katledilenler için adalet istendi.

1948 yılında devlet başkanı seçileceği kesinleştiği sırada öldürülen halkçı lider Gaitan lehine sloganlar da atan halk, katledilenlerden devletin sorumlu olduğunu belirtti ve hükümet karşıtı sloganlar da attı.

CHAVEZ'İN POSTERİ DE TAŞINDI

Eyleme katılan halkın geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Venezuela Devlet başkanı Hugo Chavez ve Latin Amerika'nın bağımsızlık sembolü Simon Bolivar'ın posterlerini taşıdıkları görüldü.

Öte yandan eylemde Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'u destekleyen kitle de yürüyüşe geniş katılım gösterdi.

Yürüyüşe katılan devlet başkanı Juan Manuel Santos bu sürecin tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, akan kanı durdurmak için tüm Kolombiyalıları sürece destek vermeye çağırdı.

Devlet Başkanı Santos, barışa inancının yüksek ancak henüz ateşkes için şartların oluşmadığını ifade etti.

FARC tarafından esir alınan bir Kolombiyalı artık barışın zamanının geldiğini belirtti. Yürüyüşe katılan vatandaş, "Kolombiya halkının özlediği şey bu ülkede barış ve birlik içerisinde yaşamaktır" dedi.

Bogota'nın yanı sıra farklı şehirlerde yapılan yürüyüşlerde de Küba'da sürdürülen müzakerelerin anlaşmayla son bulması talep edildi.

600 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

1964'ten bu yana Kolombiya devletine karşı silahlı mücadele yürüten FARC örgütü ile savaşta 600 bin kişi hayatını kaybetti.