Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de 'terörle mücadelede' çifte standartlardan kaçınılması gerektiğini ve Fetih el Şam'ı (eski adıyla El Nusra Cephesi) saldırılardan koruma çabalarının tehlikeli bir oyun olduğunu söyledi.

Etiyopyalı mevkidaşı Workneh Gebeyehu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından konuşan Lavrov, Suriye'deki terörle mücadelede daha önceki gibi çifte standartlar gözlendiğini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre Lavrov "Daha önce de söylemiştim, Suriye'de terörle mücadelede ABD öncülüğündeki koalisyon El Nusra'yı koruyor. Son günlerde El Nusra'nın yeni haliyle saldırılardan korunduğuna yönelik kanıtlar ortaya çıktı. Bunun sona erdirilmesi gereken çok tehlikeli bir oyun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

IŞİD'in yeni müttefiklerle giderek büyüdüğünü belirten Lavrov "Bu krizden çıkmanın tek yolu uzun zamandır Devlet Başkanımız Vladimir Putin'in de çağrısını yaptığı gibi terörle mücadelde tek cephe olmak. Böyle bir cephenin oluşumu da bulanık sularda balık tutma peşinde olanlar tarafından yokuşa sürülüyor" ifadelerini kullandı.