Donald Trump yönetiminin YPG’ye silah yardımını keseceği açıklanmışken, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun YPG’nin de parçası olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yardımı sürdüreceği belirtildi.

Koalisyon, ‘SDG’ye Suriye’de IŞİD’i yenilgiye uğratmak için süregelen çabalarında teçhizat desteğinin, eğitimin, danışmanlığın ve yardımın süreceğini’ açıkladı.

İsrail gazetesi Jerusalem Post’un sorularını yanıtlayan koalisyon, “SDG ile taktiksel ilişkimiz Suriye’de IŞİD’i yenilgiye uğratmaya odaklı. Dikkatlerimiz, kısa süre önce IŞİD’in kendinden menkul başkenti Rakka’yı özgürleştiren bu savaşa yönelmiş durumda. SDG, Araplar, Kürtler, Asuriler, Türkmenler, Ermeniler ve IŞİD’e karşı kahramanca savaşmış diğer etnik gruplardan oluşan çok etnili ve çok dinli bir ittifaktır. Koalisyon, IŞİD’i yenilgiye uğratmak için süregelen çabalarında SDG’ye teçhizat desteği, eğitim, danışmanlık ve yardım vermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Koalisyon, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin içeriğine dair açıklama yapmayacaklarını da belirtti.