ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Irak güçlerinin isteği üzerine IŞİD'in Musul'da hastane olarak kullandığı bir binayı koalisyon savaş uçaklarının vurduğunu duyurdu.

CENTCOM yaptığı açıklamada Irak güvenlik güçlerinin IŞİD'in üs ve komuta merkezi olarak kullandığı Musul'daki Es-Selam Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni geri almayı denediğini belirtti.

 
Açıklamada "7 Aralık'ta Irak güçleri hastane kompleksi içindeki militanların yoğun otomatik tüfek ve roket saldırılarına maruz kaldıktan sonra koalisyondan acil yardım istedi. Irak güçlerini desteklemek için koalisyon, Irak güçlerine ateş açılan noktaya saldırı yaptı" denildi.
 
IRAK ORDU GÜÇLERİ HASTANEDEN ÇEKİLMİŞTİ
 
Irak ordu güçlerinin, IŞİD militanlarının saldırıları nedeniyle dün Musul'un güneydoğusundaki devlet hastanesinden çekildiği açıklanmıştı.
 
Yüzbaşı Mehdi Kazım, "Ordu birlikleri, IŞİD militanlarının düzenlediği şiddetli saldırıların ardından Es-Selam Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çekildi" demişti.
 
Kazım, "geçici" olarak çekildiklerini, yeni bir operasyonla geri döneceklerini de söylemişti. Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonunda Peşmerge ve ordu güçleri kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydediyor ancak güney ve kuzey kesimlerinde IŞİD saldırıları bu ilerleyişi engelliyor. 

(Kaynak: Sputnik)