Koalisyon Güçleri adına açıklama yapan Tuğgeneral Ahmet Asiri, Husiler'in Aden'e doğru ilerlediğini söyledi.

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e yapılan hava operasyonlarının üçüncü gününde koalisyon güçleri adına Tuğgeneral Ahmet Asiri, açıklama yaptı. Husi milislerin Aden'e doğru hareket etmeye devam ettiklerini belirten Asiri, operasyonların devam ettiğini aktardı.

Husi milislerin bilinen bir askeri oluşumlarının olmadığını öne süren Tuğgeneral Asiri, "Milislerin uçağının olduğunu tarihte hiç duymadık. Ellerindeki askeri malzemeler ve uçakları Yemen ordusundan ele geçirdiler. Bu malzemelerle cumhurbaşkanının bulduğu yere saldırdılar, bu yüzden operasyonun ilk gününde bu uçaklar imha edildi." şeklinde konuştu.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bu sabah düzenlediği operasyonda Yemen'in Marib kentinin kuzeyindeki 89 hava savunma taburunun şiddetli hava bombardımanına maruz bırakıldığı belirtildi.

Basın bilgilendirme toplantısında, Koalisyon Güçleri'nin Husilere yönelik düzenlediği hava operasyonlarının görüntüleri izlettirildi. Görüntülerde savaş uçakları belirlenen hedefleri imha ediyor. (Bugün)