ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'le Suriye konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad'ın tüm kimyasal silahları devretmesi halinde askeri müdahaleyi engelleyebileceğini söyledi.

Kerry, Suriye'deki kimyasal silahların kontrolünün Devlet Başkanı Beşar Esad, kardeşi Mahir Esad ve bir generalle sınırlı olduğunu iddia etti.

"Suriye'de binden fazla vatandaşını kimyasal silahla öldüren bir diktatörden bahsediyoruz" diyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Dünya dikkatini Suriye'ye vermeli ve diğer diktatörlere bir mesaj vermeli" şeklinde konuştu.

'ASKERİ DEĞİL POLİTİK ÇÖZÜM'

Suriye'de askeri değil, politik bir çözüm olması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye de insani durum çok kötü. İnsanlar kaçıp komşu ülkelere gidiyor. Biz sadece askeri bir karşılık vermiyoruz. İnsani yardım yapıyoruz. Tarafları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ancak bir taraf kimyasal silah kullanıyorsa ve çok sayıda insan öldürüyorsa. Askeri açıdan daha güçlüyse, o taraf çözüm masasına asla gelmeyecektir."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'ye olası askeri müdahalenin "kısa süreli ve hedef gözeterek" olacağını da yineledi.