ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin Rus Su-24 uçağının düşürülmesi olayı ile ilgili belirli verilere sahip olduğunu fakat detayların henüz bilinmediğini ifade etti.

Kerry “Vesti v Subbotu” Tv programının sunucusu Sergey Brilev’e yaptığı açıklamalarda, “Türk uçakları ve Rus uçağına ne oldu? Detayları bilmiyoruz.

“ Bizim radarlarımızdan elde ettiğimiz belirli verilere sahibiz. Yaşanan olayla ilgili bir fikrimiz var. Fakat şu an formal süreç devam ediyor, bilgi alışverişi yaşanıyor ve henüz kesin bilgi sahibi olmadan sonuçları kendim yorumlamak istemem” dedi.

“Türk uçakları ve Rus uçağına ne oldu? Detayları bilmiyoruz. Bizim radarlarımızdan elde ettiğimiz belirli verilere sahibiz.

“Yaşanan olayla ilgili bir fikrimiz var. Fakat şu an süreç devam ediyor, bilgi alışverişi yaşanıyor ve henüz kesin bilgi sahibi olmadan sonuçları kendim yorumlamak istemem.”

Rusya ve ABD’nin anlaşmazlıkları çözdüğünü de belirten Kerry şunları söyledi:

Suriye’nin hava sahası ve IŞİD ile mücadele için bu hava sahasının doğu kısmındaki uçuşlarımızı kapsayan konularda işbirliği organize ettik.

Türk hava sahası Türkiye tarafından kontrol ediliyor. Suriye Esad tarafından, ama Rusya’nın bu kontrole ciddi katkısı olduğunu düşünüyorum.

“Başkan Obama’nın söyledikleri bana göre de çok adil. Ülkenin hava sahası o ülkeye aittir ve o hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Bu olayın detayları hala belli değil. Diğer herkes gibi ben de kesin sonuçları bekliyorum.”