Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Kerkük'ün güneyindeki peşmerge mevzilerine saldırdı.

Saldırılarda en az sekiz peşmerge öldü, hayatını kaybedenler arasında peşmerge tugayı komutanı Şerko Fatih de bulunuyor.

KERKÜK’TE SON DURUM

Kerkük’te son durumu ve yaşanan sıcak gelişmeleri Demokrat Haber muhabiri Ahmet Aslan şu şekilde aktardı:

Dün akşam Mahmur ve Kerkük hattında başlayan çatışmalar sürüyor. Ancak IŞİD Kerkük'e girmiş değil.

PKK’nin askeri kanadı HPG de Mahmur'dan Kerkük'e kadar peşmergenin yanında.

Kerkük'te 3 gerilla ve 7 peşmerge yaralandı. Bir orgeneral hayatını kaybetti.

Kerkük iddia edildiği gibi IŞİD kontrolünde değil. IŞİD Kerkük kentinde herhangi bir yeri kontrol etmiş değil. Bir otele sığınanlar vardı onlar da öldürüldü. Kentte kontrol Peşmerge Güçleri'nde...

IŞİD Kobani’deki yenilgisini Kerkük’te bir şeyler yaparak örtmek istedi. Dün akşam uçak seferlerinin iptal edilmesine neden olan sisten faydalanarak Kerkük'e saldırdılar. Sisin yardımcı olmasına rağmen başarısız oldular.

IŞİD'in kent içindeki hücreleri tüm intihar saldırılarını yapabilmiş olsaydı büyük bir kargaşa yaratacak ve bundan faydalanacaklardı.

İki intihar saldırısının engellenmesi IŞİD'in planlarını bozdu. Ayrıca Peşmerge Komutanı'nın cephede ölümü göze alarak direnişi etkili oldu.

Kerkük Polis Müdürlüğü'den aldığım bilgiye göre kent içinde herhangi bir olumsuzluk yok.

Peşmerge birlikleri IŞİD’in dün geceden beri saldırdığı Kerkük çevresinde ele geçirdiği köyleri geri aldı. Dün gece IŞİD'in eline geçen Telilvard, Mekteb-i Halil köyleri de geri alındı.

Kürdistan Hükümeti kentteki Şii milislerin kent dışına çıkarılması emri verdi.

Kürt mahallerindeki tüm halk şu anda savunma ve saldırı için hazırlık yapmış durumda. Kerkük'te ikamet eden tüm Kürtler silahlanmış durumda.

Kerkük'e özel talimatla "özel savaşçı" gruplarının da gelmiş olduğunu belirtelim.

Kerkük'te IŞİD saldırısı tamamen kırılmış durumda ama Kerkük'te artık yeni bir güvenlik sistemi geliştirilecek.

Dünkü çatışmalarda hayatını kaybeden tugay Komutanının ise cepheyi bırakmayarak büyük bir direniş gösterdiği bilgisini aldım.

Şu anda Kürdistan ordusu 8-9 cephede IŞİD'le mücadele ediyor. Son bilgi Dicle mihveri denilen bölgede de savaşın başladığı yönünde.

(Demokrat Haber)