Irak'ın Kerkük kentinde sabah saatlerinde şiddetli patlamalar meydana geldi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, silahlı bir grup Kerkük Emniyet Müdürlüğü binasına saldırarak binayı ele geçirmeye çalıştı. Çifte intihar saldırısının düzenlendiği emniyet müdürlüğünde 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı söyleniyor. Yaralılar arasında Kerkük Emniyet Müdürü Serhet Qadır da bulunuyor.

Hürriyet'in haberine göre, Kerkük Sivil Savunma Müdürü Tuğgeneral Nasıh Muhammed Sabır, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “hareket halindeki bomba yüklü aracın saat 09.00 sularında Kerkük Emniyet Müdürlüğü'ne 10 metre kala Kerkük Telekom Müdürlüğü önünde infilak ettiğini, patlamada ilk belirlemelere göre 33 kişinin öldüğünü, 70 kişinin yaralandığını” söyledi.

Polis ve sağlık yetkililerinin, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirterek, ölü sayısından duydukları endişeyi dile getirdiği belirtiliyor.

Kerkük’te 16 Ocak’ta sabah saatlerinde düzenlenen saldırılarla da kentte çok sayıda kişi ölmüştü. Kürdistan Demokrat Parti (KDP) binalarının hedef alındığı saldırıda 21 kişi ölürken, 150 kişi de yaralanmıştı.

Kerkük'te Kürtleri hedef alan saldırıların, Bağdat yönetiminin kente askeri güç kaydırmak istemesiyle arttığı söyleniyor.