Kerkük'te şehir merkezinde bu sabah 09.00 sıralarında eş zamanlı 2 ayrı patlama meydana geldi. İlk patlama, Kürt nüfusunun yoğun yaşadığı Rahimawa bölgesinde meydana geldi. Rahimawa'daki Mesut Barzani’nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ofisi önünde park halinde bulunan bomba yüklü araç patladı. Olayda ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 110 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevrede büyük maddi hasar meydana geldi.

İkinci patlama ise Kerkük’ün merkezinde eski Milli Eğitim Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Binası’na gerçekleşen intihar saldırı ile meydana geldi. Patlamada 2 polis hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.

Öte yandan Kerkük'e bağlı Tuzhurmatu ilçesindeki bir Kürt partisine ait büronun önünde meydana gelen patlamada ise 2 kişi öldü 25 kişide yaralandı.

Kerkük'teki patlamalarda toplam 19 kişi öldü, 146 kişide yaralandı. Olaylarla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı. Olaya tepki gösteren Kerküklüler, bu vahşetin durdurulmasını isterken, güvenlik güçlerinden ise önlemlerin artırılmasını istedi.