Yunanistan’da, kemer sıkma önlemlerinin sürmesini öngören taslağın oylandığı referandumda ‘Hayır’ sonucunun çıkmasının ardından halk sokaklara döküldü.

BBC Türkçe servisinden Aylin Yazan, 'sokağa dökülen'lerle yaptığı görüşmeleri aktardı. Konuştuğu hemen herkesin söze "Çok gururluyum" diyerek başladığını belirten Yazan'ın görüştüğü bazı Yunanlıların değerlendirmeleri şöyle:

Yorgos (23): "Yüzde 55 civarı oy almamızı bekliyordum. Çok sevinçliyim" diyor. Hayır sonucunun getireceği belirsizlik ya da bankaların uzun süre kapalı olması ihtimali beni korkmuyorum. Zaten bankada hiç param yok. Ama sonuç büyük çoğunluğun korkmadığını gösterdi."

Leferi  (23): "Çok mutluyum, artık Avrupa ile daha güçlü pazarlık edebileceğiz. Avrupa'ya Yunan halkının gücünü gösterdik."

Tattiana (31): "Çok gururluyum, bu sadece Yunanistan için değil, bütün Güney Avrupa için çok önemli bir zafer. Bunun bölgede bir hareket başlatmasını umuyorum."

Panayota (61): "Bizi tembellikle, hırsızlıkla suçladılar. Bu sonuç tüm Avrupa’ya bir mesaj. AB, özellikle Almanya anlamalı ki Avrupa’nın patronu onlar değil. Korktuğumuz tek şey korkunun kendisi."