Irak Parlamentosu'ndaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grubu, Bağdat’a geri dönerek oturumlara katılma kararı aldı.

Irak Parlamentosu KDP Grubu tarafından yapılan açıklamada, grubun Bağdat'a dönerek, çalışmalarını sürdürme kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, Irak'ın içinde bulunduğu mevcut sürecin hassasiyetinden dolayı Irak Parlamentosu’na dönme kararının alındığı kaydedildi.

Erbil ile Bağdat arasında yaşanan krizin aşılması için tek çözüm yolunun diyalog olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak Parlamentosu'nun büyük gruplarından biri olan parti grubumuz, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da parlamentoda anayasanın eksiksiz uygulanması ve sorunların çözümü için çaba gösterecektir. Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için anayasayı esas alan bir diyalog sürecinin başlatılması gerektiğine inanıyoruz.”

KDP Grubu ayrıca, tüm siyasi tarafların seçim ve dış mihrakların müdahalesi olmadan anayasa çerçevesinde faaliyet yürütülmesi için çağrıda bulundu.

Öte yandan, KDP Milletvekili Necibe Necip, parti yetkililerin bugün Erbil kentinde uzun bir toplantı gerçekleştirdiğine işaret ederek, söz konusu toplantıda yarından itibaren başkent Bağdat'taki Irak Parlamentosu oturumlarına katılma kararı alındığını belirtti.

Necip, bütün Kürt partilerin, Bağdat'taki merkezi hükümetle yaşanan mevcut krizin yanı sıra ihtilafın olduğu askeri, siyasi ve mali konuların hepsine çözüm bulmak için diyalog çağrısında bulunduğuna dikkat çekti.

Irak Parlamentosu'ndaki Kürt milletvekilleri, 25 Eylül'deki gayrimeşru referandumu tanımadığı gerekçesiyle eylül ayının sonundan itibaren parlamentodaki oturumlara katılmama yönünde karar almıştı.