ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yapan KCK, “Bu faşist çetelerin katliamlarını kınıyor, Özgürlük Hareketi ve halk olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu faşist sapkınlığa karşı mücadele vereceğimizi vurguluyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, IŞİD ve El Kaide zihniyeti ile ABD’de bir sivil katliamı daha gerçekleştirildiğini belirtti. Katliamı kınayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Amerika halkına, ölenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm insanlığa başsağlığı diliyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunlar dikkat çekti: 

“Bugün AKP iktidarı bu faşist terörün sadece siyasi ve lojistik destekçisi değil, aynı zamanda ideolojik üreticisi, besleyicisi ve meşrulaştırıcısıdır. Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının söylemleri farklı halklara, inançlara, kadınlara ve tüm demokrasi güçlerine düşmanlık zihniyeti ortaya çıkarmaktadır. Bu gerçeğin görülmemesi ve tutum alınmaması tüm demokrasi güçlerinin ve insanlığın bir zaafı olmaktadır. Bu da bu tür katliamlara zemin ve güç vermektedir.

“Bu katliam vesilesiyle bir daha bu faşist çetelerin katliamlarını kınıyor, Özgürlük Hareketi ve halk olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu faşist sapkınlığa karşı mücadele vereceğimizi vurguluyoruz.” 

Kaynak: ANF