Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Astana'da yapılacak Suriye görüşmeleri için tamamen hazır olduklarını duyurdu.

Sputnik’in haberine göre, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov tarafından yapılan açıklamada, "Kazakistan olarak tam anlamıyla hazırız. Şu an için planlanan toplantının gerçekleştirilme tarihinin 23 Ocak olarak görülmesini öneriyorum" ifadeleri kullanıldı.

'TOPLANTININ DÜZEYİ TÜRK VE RUS HEYETLERE KİMİN BAŞKANLIK EDECEĞİNE BAĞLI'

Toplantıyla ilgili her şeyin katılımcı listesi ve formatın belirlenmesinin ardından netleşeceğini söyleyen Abdrahman, "Toplantının düzeyi katımcılara, Türkiye ve Rusya'dan gelen heyetlere kimin başkanlık edeceğine bağlı. İran temsilcilerinin de bu toplantıya katılmak istediklerini de biliyoruz" diye de ekledi.

Öte yandan Abdrahmanov, görüşmenin gerçekleştirileceği yerin de belirlenmesini beklediklerini kaydetti.

 'CENEVRE'DEKİNİN YERİNE GEÇMEYECEK'

Abdrahmanov ayrıca, toplantıyı gerçekleştirmek için yeterli deneyimlerinin olduğunu belirterek daha önce Almatı'da gerçekleştirilen nükleer müzakereleri ve 2015 yılında Astana'da düzenlenen Suriye konulu iki toplantıyı hatırlattı. Bu arada Abdrahmanov, bu görüşmelerin hiçbir şekilde Cenevre’deki Suriye görüşmelerinin yerine geçmeyeceğini vurguladı.

'MOSKOVA'YA ÇOK GÜZEL HATTA TARİHİ BİR ZİYARETİM OLACAK'

Abdrahmanov "Önümüzdeki günlerde Moskova'ya çok güzel, hatta tarihi denilebilecek bir ziyaretim olacak” diye de ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Astana görüşmelerinin 23 Ocak'ta yapılacağını açıklamıştı. Ancak bu tarih henüz Suriye ya da Rusya tarafından teyit edilmedi.