Kayıp Malezya uçağına ait olduğu sanılan sinyallere ilişkin arama sonuçlandı. Sinyallerin geldiği bölgede, uçağa ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı açıklandı.

BBC Tükçe'deki habere göre; Avusturalyalı yetkililer, akustik sinyallerin geldiği alanın tamamını taradıklarını ve uçak enkazının burada bulunmadığını belirtti.

Çalışmalar "Bluefin-21" adlı sualtı robotuyla gerçekleştirildi.

Bundan sonraki adımın, şimdiye kadar elde edilen bilgileri gözden geçirmek ve özel donanımlarla denizin dibini araştırmak olacağı ifade ediliyor.

Malezya Havayolları'na ait uçak, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e doğru ilerlerken rotadan çıkmış ve bir daha uçaktan haber alınamamıştı.

HİÇBİR İPUCU YOK

239 kişinin bulunduğu uçaktan son olarak Hint okyanusu üzerindeyken sinyal alınmıştı.

Bugüne kadar uçağa ait herhangi bir ipucuna rastlanmadı.

Teknik ekipmanla yapılan araştırmada duyulan sinyal seslerinin, kayıp uçağa ait karakutudan geldiği sanılıyordu.

Sinyallere dayanarak arama yapılacak alanın belirlendiği ve "Bluefin-21" adlı robotla 850 kilometre karelik bir alanda arama yapıldığı belirtildi.

Arama heyeti bir açıklama yaparak, "Bluefin-21, Nisan'da tespit edilen sinyallerin geldiği bölgede dün son kısmı taradı. Topladığı veriler analiz edildi. Sonuç olarak, uçak enkazına ait bir bulguya rastlanmadı" dedi.

Açıklamadan birkaç saat önce CNN'e konuşan bir ABD donanma yetkilisi, akustik sinyallerin muhtemelen insan yapımı başka bir kaynaktan geldiğini söylemişti.