Papa Franciscus'un "Katolik Kilisesi'ndeki din adamlarının yüzde 2'sinin pedofil olduğunu söylediği" ileri sürüldü, ancak Vatikan iddiayı yalanladı.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un "Katolik Kilisesi'ndeki din adamlarının yüzde 2'sinin pedofil olduğunu söylediği" ileri sürüldü ancak Vatikan sözcüsü, Papa'nın bu sözleri etmediğini bildirdi.

İtalyan La Repubblica gazetesine göre, Papa, "Katolik Kilisesi'ndeki din adamlarının yaklaşık yüzde 2'sinin pedofil olduğuna ilişkin güvenilir veri bulunduğunu" ve " çocuk istismarının Kilise'ye cüzzam gibi bulaştığını" belirterek tüm bunlarla kararlılıkla mücadele etme sözü verdi.

‘İSA GİBİ SOPA KULLLANACAĞIM’

Papa'nın sözcüsü Federico Lombardi ise yaptığı açıklamada, "Papa ile yapılanın bilinen manasıyla bir röportaj olmadığını" ifade ederek gazete editörü Eugenio Scalfari'nin kayıt cihazı kullanmadığı sohbet sırasında Papa'nın ağzından tam olarak bu sözlerin çıkmadığını bildirdi.

La Repubblica'nın pazar baskısının ilk üç sayfası Papa Franciscus ve Editör Eugenio Scalfari'nin sohbetine ayrılmış, haberin başlığında da Papa'nın "İsa gibi, pedofil rahiplere karşı sopa kullanacağım" dediği iddia edilmişti. (Radikal)