Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Taliban Lideri Molla Ömer’in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini söyledi.

Yakındoğu Haber’in Associeted Press kaynaklı haberine göre Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, bir Alman gazetesine verdiği demecinde Taliban Lideri Molla Ömer’in gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini açıkladı.

Afgan yönetimi yetkililerinin Taliban ile zaman zaman temas halinde olduklarını belirterek Katar’da büro açan Taliban’ın el-Kaide ile ilişkisini kesip terörizmden vazgeçmesi halinde Afganistan hükümetinin Taliban’la ilişki kurabileceğini söyledi.

Pazar günü bu konuda görüşmelerde bulunmak üzere Katar’a giden Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, “Afganistan anayasası herkes açısından itibara sahiptir, Taliban da bundan yararlanabilir” dedi.

Karzai, “Molla Ömer cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilir mi?” şeklindeki bir soruya da “Molla Ömer aday olabilir, onun lehinde ya da aleyhinde oy vermesi için Afgan halkına fırsat tanınması gerekir” dedi.