Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Büyükelçi Andrey Karlov suikasti sırasında çekilen fotoğrafın dünyanın en önemli basın fotoğrafçılığı ödülü olan World Press Photo’yu kazanmasıyla ilgili “Terör propagandası kabul edilemez” açıklamasını yaptı.

Büyükelçiliğin Facebook sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "World Press Photo jürisinin tercihi kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu, ahlaki ve manevi değelerin tamamen çiğnenmesidir."

Rus elçiliği, 'şan şöhret için her türlü araçlardan faydalanılmasına' da tepki göstererek, "Terör propagandası kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Hollanda merkezli Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı, Associated Press (AP) muhabiri Burhan Özbilici'nin 19 Aralık'ta Ankara'da sergi açılışı sırasında Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andery Karlov'a düzenlenen saldırı sırasında çektiği fotoğrafının, "Zamanımızın nefretini gösteren çok etkileyici ve sarsıcı bir fotoğraf' olması sebebiyle 2017 Dünya Basın Fotoğrafı ödülüne layık görüldüğünü açıklamıştı. (Kaynak: Sputnik)