Azerbaycan ve Ermenistan arasında krize neden olan bölge Dağlık Karabağ’ın sınırında gece ve sabah saatlerinde yaşanan çatışmanın ardından, Karabağ’daki stratejik öneme sahip bazı tepeler ve yerleşim birimlerinin Azeri güçlerinin kontrolüne geçtiğine ilişkin Azerbaycan ve Türkiye medyasında yer alan haberler, Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri Artsrun Hovhannisyan tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı.

Sınır hattında çıkan çatışmaya ilişkin Azerbaycan tarafının basın ve medya yoluyla dezenformasyon yaymaya çalıştığını kaydeden Hovhannisyan, Bakü yönetiminin iç siyasette prim kaybetmemek için çatışmadaki kayıplarını böylelikle meşru göstermeye çalıştığını ifade etti.

Dağlık Karabağ ve Ermenistan tarafından yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması çağrısında bulunan Hovhannisyan, yerel ve uluslararası basın kuruluşlarına dezenformasyon konusunda uyarıda bulundu.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANINCA BAKÜ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Azerbaycan ordusuna ait askeri helikopterin düşürüldüğüne ilişkin görüntülerin internette yayınlanmasının ardından, Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önce yalanladığı helikopter haberini bu kez resmi bir açıklamayla doğrulamak zorunda kaldı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada Mi-24 askeri helikopterin Dağlık Karabağ güçlerince düşürüldüğü, Azerbaycan ordusuna ait bir tankın da kullanılamaz hale geldiği doğrulanırken, çatışmada 12 Azerbaycanlı askerin yaşamını yitirdiği kaydedildi. (Demokrat Haber)