Amerika Birleşik Devletleri’ni etkisi altına alan Sandy kasırgasının 'sandy' etiketiyle Twitter’da paylaşıldığı ve 'en çok konuşulanlar' listesinde en üst sırada yer aldığı belirtiliyor.

Facebook’ta, sitenin Gazetecilik Program Yöneticisi Vadim Lavrusik’in de bildirdiğine göre, 29 Ekim’de, 24 saat boyunca, Facebook durum güncellemesinde en çok kullanılan kelimelerin, "hurricane Sandy, stay safe / be safe (güvende olmak) ve weather (hava durumu)" olduğu söyleniyor.

American Apparel adında online satış yapan bir perakendeci firmanın da bu durumdan istifade edip sosyal medyayı bu yönde kullanmasının ve firmanın tüketicilere bir e-posta yollamasının kullanıcıları kızdırdığı belirtilirken, pazartesi gecesi, yani kasırganın etkisini gösterdiği ve birçok insanı mahsur bıraktığı gün, toplu yollanan e-mail’de, “Kasırga boyunca sıkıldıysanız, önümüzdeki 36 saat için ürünlerimiz yüzde 20 indirimde” deniliyor. Mail'de, yüzde 20 indirim teklifinin sadece kasırgadan etkilenen bölgelerde geçerli olacağı belirtilirken, alıcılara bu bölgeleri de kırmızı boyalı gösteren bir harita gönderiliyor.

“Sandy indirimi” adıyla duyurulan kampanyanın kasırgadan dolayı evde mahsur kalmış, dışarı çıkamayan, elektrikleri kesilmediyse ve interneti varsa iletişimde kalabilen tüketicileri hedef aldığı, bu yüzden de internette tepkilerin olduğu belirtilirken, sosyal medya kullanıcılarının, özellikle Twitter’da, şirketi topa tuttuğu söyleniyor.

 

AYNISI VAN DEPREMİ'NDE DE YAPILMIŞTI

Benzer bir durum, Türkiye’de de geçen yıl yaşanan Van depreminin ardından meydana gelmişti. Bir havayolu şirketi, internet kullanıcılarının kendi Facebook sayfalarını beğenmeleri halinde her bir takipçi için Van’daki depremzedelere 0,5 lira yardımda bulunacaklarını duyurmuştu.

Şirket, kampanyalarından da 250 bin lira toplamayı hedeflediklerini açıklamıştı. Havayolu şirketi için kampanya tam bir skandalla sonuçlanmış, kullanıcılar olağanüstü afet durumunda bile çıkar sağlamak isteyen; Facebook’ta takipçi sayısını arttırmayı düşünen şirketi kınamıştı. (ntvmsnbc/mashable.com)