Rojava'nın Kamişlo kentinde Esad yönetimine bağlı Suriye güçleri ile bölgedeki "Asayiş" olarak adlandırılan Kürt güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Rojava’dan yayın yapan Hawar Haber Ajansı (ANHA), çatışmanın Esad'a bağlı güçlerin devriye gezen Asayiş güçlerine saldırması üzerine çıktığını duyurdu.

Ajans, çatışmalar neticesinde 2 Asayiş üyesinin hayatını kaybettiğini, Esad'a güçlerine bağlı 8 kişinin ise öldürüldüğünü kaydetti. Asayiş güçlerinin karşılık vermesiyle 12 kişinin de yakalandığı duyuruldu.

Diken ise Kamişlo’daki kaynaklara dayandırdığı haberinde; çatışmanın sabah saatlerinde, ordu birliklerinin kontrol noktasındaki Asayiş güçleri ve sivillere ateş açmasıyla başladığını, asayiş güçlerinin karşılık vermesiyle çatışmaların şiddetlendiğini bildirdi.

GÖZLEMEVİ’NDEN AÇIKLAMA

Gözlemevi, çatışmanın Kürt güvenlik güçlerinin Suriye ordusundan bir yetkilinin içinde bulunduğu aracı durdurduğu için başladığını öne sürdü.

YPG BİRLİKLERİ SEVK EDİLDİ

Esad'a bağlı askerlerin Asayiş üyesi iki kişiyi öldürmesi üzerine bölgeye YPG birlikleri sevk edildi.

KAMİŞLO

Kürtlerin kontrolündeki Kamişlo’da, Suriye ordusunun da yaklaşık 10 bin askerle kontrol ettiği küçük bir bölge bulunuyordu.