Avrupa Parlamentosu’nun kadın çalışanlarının da erkek vekiller tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldıklarına dair AP’de konuyla ilgili acil oturum düzenlenecek.

DW Türkçe’nin Sunday Times gazetesine dayandırdığı  haberine göre, AP’nin kadın çalışanları, erkek vekiller tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldıklarını iddia ediyor.

Gazetenin haberine göre aralarında en az iki Alman AP üyesi de bulunuyor. Haberde ismi yer alan tek vekil ise 71 yaşındaki Yeşiller Partili bir Fransız politikacı. Diğer vekillerin isimleri ise belirtilmiyor.

Gazeteye konuşan kadın çalışanlar, kariyerlerini tehlikeye atmaktan ve konunun yargıya taşınmasından korktukları için sessiz kalmayı tercih ettiklerini anlatıyor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, konunun kamuoyuna yansımasının ardından yaptığı açıklamada suçlamaların şok etkisi yarattığını ifade ederek, Meclis Başkanlığı’nın acilen konuyu ele alacağını kaydetti.

Antonio, parlamentoda geçen yıl bu tür şikayetlerin iletilebileceği ve mağdurlara danışmanlık hizmeti veren bir birim oluşturulduğunu da hatırlattı.

AP'den bir sözcü ise,  Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada yetkili şikayet merciine şimdiye kadar herhangi bir başvuruda bulunulmadığını bildirdi.

Konu, AP'nin Pazartesi öğleden sonra düzenlenen oturumunda da gündeme gelirken, Çarşamba sabahı bir acil oturum düzenlenmesi kararlaştırıldı.

ABD’li ünlü film yapımcısı Harvey Wenistein’in onlarca kadını cinsel saldırıya maruz bırakması ardından kadınların cinsel saldırının yaygınlığına dikkat çekmek için başlattığı on binlerce kadının destek olduğu “#MeToo” kampanyası ile beraber, birçok kadın maruz bırakıldığı cinsel saldırıyı, etiketi paylaşarak açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde yine senarist yönetmen James Toback’ın da onlarca kadını cinsel saldırıya maruz bıraktığı kadınların açıklamalarıyla öğrenilmişti.