ROMA – İtalya ’da öğrenciler, eğitime yeterli kaynak ayrılmaması ve kesintiler yapılmasını protesto etmek amacıyla meydanlara indi.

İtalya'da lise ve üniversiteli öğrencilerden oluşan gruplar başkent Roma başta olmak üzere pek çok kentte protesto yürüyüşü yaptı.

Romalı öğrenciler, "Size verdiğimiz süre doldu", "Daha fazla zaman yok", "Şimdi her şeyi geri alıyoruz" sloganıyla meydanlara akın ederken, sadece eğitime az kaynak ayrılmasını değil, İtalyan devletinin F-35 müşterek taarruz uçağı alımını ve Torino ile Lyon kentleri arasına hızlı tren yapımını da protesto ettiler.

Yürüyüş sırasında öğrencilerin açtığı pankartlardan birinde, "Okul diye yazılır, gelecek diye okunur" yazısı yer alırken, öğrenciler şarkılar ve hükümeti protesto eden sloganlarla eylemlerini sakin bir şekilde gerçekleştirdi.

Lise Öğrenciler Oluşumu'nun ulusal alandaki lideri Daniele Lanni, eylemin amacının binlerce öğrencinin geleceği, eğitimi üzerinden konuşan hükümete kendilerini hatırlatmak olduğunu söyledi.

Meclise eğitim ile ilgili sunulan yasa tasarısının öğrencilerin isteklerine cevap vermekte yetersiz kaldığını dile getiren Lanni, ulusal bazda yapısal reformdan geçmesini istedikleri devlet okullarının laik ve herkese açık olması gerektiğini savundu.

Başkentte sabah saatlerinde kentin ana meydanlarından Repubblica'da başlayan öğrencilerin korteji, zaman zaman trafiğin kilitlenmesine yol açtı.
(timetürk)