İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mario Giro, Reina katliamı sonrasında “Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler” uyarısı yaptı.

Giro, “Şimdi dayanışma ve hepimizi tehdit eden terörü kesin şekilde kınama vaktidir. Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler” dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre L’Unita gazetesine konuşan Giro, gazetenin “Bazıları, İstanbul’daki saldırının Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın cihadcılar ve Suriye savaşı konusundaki belirsiz politikasının ürünü olduğunu savunuyor” diyerek görüşünü sorması üzerinde şunları söyledi:

‘DÜRÜST OLALIM…’

“Dürüst olalım, çok sayıda Batılı ülke de aynı şekilde belirsizlik gösterdi. İtalyan hükümetleri ise en azından Suriye konusunda iç savaşın başından beri, tüm bölgesel aktörleri dahil etmek ve siyasi biz çözüm için çabalamak yönünde şeffaf ve belirsiz olmayan bir pozisyon aldı. Türkiye konusunda ise Dışişleri Bakanı Angelino Alfano’nun da dediği gibi şimdi dayanışma ve hepimizi tehdit eden terörü kesin şekilde kınama vaktidir. Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler.”

‘ÖZGÜRLÜK İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE’

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano da Reina saldırısından sonra “Gözyaşları yetmez. Teröre karşı mücadeleye devam etmeliyiz. Özgürlüğümüzü savunmak için birlikte mücadele etmeliyiz” demişti.