Suriye topraklarındaki Hizbullah hedeflerine saldırıda, aralarında üst düzey komutanların da olduğu altı Hizbullah üyesi öldürüldü. Eski askeri kanat lideri İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye de ölenler arasında.

Al Jazeera Türk'te yer alan habere göre, İsrail sınırı yakınlarındaki Kuneytra bölgesindeki saldırı, Hizbullah konvoyuna helikopterden fırlatılan füzelerle gerçekleştirildi. Saldırıda bazıları üst düzey komutan olmak üzere altı Hizbullah üyesi öldürüldü. Saldırı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği Hizbullah tarafından da doğrulandı.

Hizbullah'ın resmi yayın organı Manar TV saldırıda bir çocuğun da yaralandığını duyurdu.

İsrail'de yayın yapan Channel 10 televizyonu Ynet internet sitesi İsrail yönetimden adı belirtilmeyen bir yetkilinin açıklamasına yer verdi. Açıklamada, "İsrail'e saldırma hazırlığında olan teröristlerin hedef alındığı" kaydedildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri Hizbullah'ın 2008'de Şam'da öldürülen askeri kanadının lideri İmad Mugniye'nın oğlu Cihad Mugniye.

Cihad Mugniye, İran Devrim Muhafızları Kudüs Birliği komutanı Kasım Süleymani tarafından eğitilmiş bir isim.

Mumammed İsa, Ebu Ali Tabtaniye ve Ebu Ali Rida da saldırıda ölen diğer Hizbullah komutanları.

NASRALLAH, 'İSRAİL'DEN SURİYE TOPRAKLARINA SALDIRI BEKLİYORUM' DEMİŞTİ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah üç gün önce İsrail'den Suriye topraklarına bir saldırı beklediğini, Şam yönetimi ve müttefiklerinin bu muhtemel saldırılara karşılık verme hakkı olduğunu söylemişti.

Hizbullah, yaklaşık dört yıldır devam eden Suriye'deki iç savaşta Şam rejiminin yanında yer alıyor.

İSRAİL'İN SURİYE'YE DAHA ÖNCEKİ SALDIRILARI

7 Aralık 2014 - İsrail savaş uçakları Şam Havaalanı yakınlarındaki bir noktayı ve Şam kırsalındaki iki bölgeyi bombaladı.

22 Haziran 2014 - İsrail ordusu Suriye'nin sınırı ihlal ederek İsrailli bir genci öldürdüğü gerekçesiyle Suriye topraklarındaki bazı askeri hedefleri bombaladı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre en az 10 Suriye askeri öldü.

1 Kasım 2013 - İsrail, Rus yapımı füzeleri imha amacıyla kuzeydeki Lazkiye'de bir askeri üsse saldırdı.

4 Mayıs 2013 - İsrail savaş uçakları Şam ve çevresindeki bazı noktaları vurdu. Suriye resmi haber ajansı SANA olayda ölen ve yaralanlar olduğunu duyurdu. Hedefin Lübnan'daki Hizbullah güçlerine gönderilmesi planlanan İran yapımı güdümlü füzeler olduğu tahmin ediliyor.

31 Ocak 2013 - Şam'ın kuzey batısındaki bir araştırma merkezi hedef alındı, 2 kişi öldü. İsrail savaş uçakları aynı gün Suriye-Lübnan sınırındaki bir hedefi bombaladı.

4 Ocak 2013 - İsrail savaş uçakları Lübnan'a geçmeye hazırlanan ve gelişmiş silahlar taşıyan bir konvoyu hedef aldı. İsrail yetkilileri konvoyun kimyasal silah ve Lübnan Hizbullah'ına teslim edilmek üzere Rus yapımı karadan havaya füze sistemleri taşıdığından şüphelendiklerini açıkladı.