İsrail savaş uçakları Gazze'de iki devlet okulu ile 14 katlı bir binayı bombaladı. Bina tamamen yıkılırken okullar kullanılamaz hale geldi.

Al Jazeera muhabiri, Gazze'nin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan devlete ait "Ali Bin Ebi Talib" ve Şucaiyye Mahallesi'nde yer alan "Muin Besisu" okullarının savaş uçakları tarafından vurulduğunu bildirdi.

İsrail’in Gazze’ye saldırısı nedeniyle öğrenim yapılmayan okullar tahrip oldu. Çevrede bulunan çok sayıda evde de hasar oluştu.

İsrail savaş uçakları eşzamanlı olarak Gazze’nin merkezinde yer alan El Nefik Çarşısı’nda bulunan 14 katlı bir binayı yerle bir etti.

48 daireden meydana gelen binada büyük hasar oluşurken, İsrail'in binayı bombalamadan yarım saat önce uyarıda bulunduğu ifade edildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

İsrail savaş uçakları gecenin ilk saatlerinden bu yana evler, ticari merkezler, kamu binaları ve tarım arazilerine yönelik yoğun saldırılarına devam ediyor. Gecenin ilk saatlerinden bu yana 60'ın üzerinde hava saldırısı düzenledi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, 578'i çocuk, 261'i kadın, 102'si yaşlı olmak üzere 2 bin 135 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 918 kişi yaralandı.

Kaynak: Al Jazeera