İsrail Hava Kuvvetleri, Golan Tepeleri'nde İsrail'in kontrolündeki bölgeye mermi atışlarına misilleme olarak, Suriye ordusuna ait mevzileri ve tankları vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye tarafından atılan ondan fazla rokete karşılık, bu roketlerin atıldığı mevzinin vurulduğu belirtildi.

Golan Tepeleri'nin kuzeyinde Suriye’ye ait iki tankın da vurulduğu ifade edilen açıklamada, "İsrail'in egemenliğinin kabul edilemez bir şekilde ihlal edilmesinden dolayı Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne resmi bir protesto gönderildi." denildi.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle ateşlenen bazı roketlerin yanlışlıkla Golan Tepeleri'nin kuzeyine isabet ettiği iddia edilmişti.

Suriye'nin Kuneytra şehrinde devam eden iç savaş nedeniyle tedbir alındığı belirtilen açıklamada, Golan Tepeleri'nde yaşayan sivillere "sınıra yakın açık alanlarda toplanmamaları ve hareket halinde olmamaları" yönünde uyarıda bulunulduğu kaydedilmişti.

'İKİ SURİYE ASKERİ ÖLDÜ'

El Meyadin televizyon kanalı adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde İsrail'in hava saldırısı sonucu 2 Suriye askerinin öldüğünü öne sürdü.

Nisan ayında Golan Tepeleri'nin İsrail kontrolündeki kısmına Suriye'den 3 adet top mermisi atılmış ve İsrail ordusu misilleme olarak top atışlarının yapıldığı yeri vurduğunu duyurmuştu.

(Kaynak: Sputnik)