İsrail altı saatlik ateşkesin ardından askeri operasyonuna devam etme kararı aldığını açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner altı saatlik ateşkesin ardından İsrail’in yeniden saldırmaya başladığını söyledi. Lerner, İsrail’in saldırmadığı altı saat içinde Hamas’ın yaklaşık 50 roket fırlattığını belirtti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Twitter’da yayımladıkları mesajlarında, “Filistinliler kendilerini savunma hakkına sahiptir, Kassam Aşkol’daki askeri üsse 2 havan topu attı” ifadelerini kullandı.

İsrail bu sabah Mısır’ın arabuluculuğu ile ateşkes ilan etmişti. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ateşkesi ‘teslimiyet’ olarak tanımlayıp reddetmişti.

Israil’in 8 gündür Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği hava saldırılarında 192 Filistinli hayatını kaybederken 1300’e aşkın kişi de yaralandı. Ölü ve yaralıların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

İsrail saldırılarına karşı ise Filistinli örgütler İsrail topraklarına yönelik yüzlerce füze saldırısında bulundu. Söz konusu saldırılarda ölen veya yaralanan İsrailli olmazken, Hamas militanları ile İsrail askerleri arasında meydana gelen bir çatışmada 4 İsrail askeri yaralandı. (ANF)