Gazze'deki El Aksa Hastanesi, İsrail'in açtığı top ateşinde vuruldu. En az 5 kişi hayatını kaybederken 15 kişinin de yaralandığını öğrenildi.

İsrail'in saldırılarında Deyr el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi vuruldu. AP ve AFP ajanslarına bilgi veren Filistinli yetkililer, hastanenin tanklardan açılan ateşle vurulduğunu ve en az 5 kişinin hayatını kaybederken 15 kişinin yaralandığını söyledi.

Tank mermilerinin hastanenin yoğun bakım ünitesine ve ameliyat bölümüne isabet ettiği belirtiliyor.

Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'in TSİ 21:00'de bir açıklama yapacağı belirtildi.

ABBAS VE MEŞAL GÖRÜŞTÜ

Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ile Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldiği bildirildi. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, ikili görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmanın yollarını ele aldı ve Abbas, Mısır'ın sunduğu ateşkes önerisine uyulması gerektiğini vurguladı.

Mısır geçen pazartesi, İsrail ve Filistin tarafına ateşkes önerisinde bulunmuştu.  "Tarafların karşılıklı olarak düzenledikleri saldırılara son vermesi, sınır kapılarının açılması ve giriş çıkışlara izin verilmesi" maddesinin de yer aldığı ateşkes önerisi İsrail tarafından kabul edilmiş, Filistin halkının ihtiyaçlarına cevap vermediği gerekçesiyle Hamas ve İslami Cihad hareketleri tarafından reddedilmişti. (gazeteport)