İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, Erdoğan'ın "Mısır'da darbenin arkasında İsrail var" iddiasına tek cümlelik bir yanıt verdi, "Bu, üzerine yorum yapmaya değmeyecek o açıklamalardan biri."

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ortaya attığı, “Mısır'da yaşanan gelişmelerin arkasında İsrail var” iddiasına İsrail'den yanıt geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, Associated Press haber ajansının konuyla ilgili bir sorusu üzerine, "Bu üzerine yorum yapmaya değmeyecek o açıklamalardan biri" yanıtını verdi.

Palmor'un sözlerinı kamuoyuna İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yazılı bir açıklamayla duyurdu.

ABD ERDOĞAN'A SERT TEPKİ VERMİŞTİ

"Mısır'da yaşananların arkasında İsrail var" diyen Başbakan Erdoğan'a Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest sert tepki göstermişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'le ilgili sözlerinin sorulması üzerine, "Başbakan Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı güçlü biçimde kınıyoruz. İsrail'in bir şekilde Mısır'daki son olaylardan sorumlu olduğunu belirtmek, nahoş, ispat edilmemiş ve yanlış. Bu tür açıklamalar sadece, bölgedeki tüm ülkelerin, dünyadaki birçok öncü ülkenin, Mısır'daki tehlikeli ve akışkan durumu ele almak için yapıcı diyaloğa doğru birlikte çalışması yönündeki acil gereksinime yönelik dikkati dağıtır" demişti.