İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, İsrail, Gazze’ye gerçekleştirilen saldırıyı eleştiren Türkiye’ye, “Türkiye başka ülkelerin askeri operasyonlarını eleştirmeden önce iki kere düşünsün” sözleriyle tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, “İsrail’in Gazze’deki hava saldırılarını onaylamadığımızı açık bir dille ifade etmek isteriz. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi, Filistinlilerin haklı davalarında onlarla birlikte duruşumuzu engellemez” demişti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırısıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ise “Ülkemizin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail’in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz” denilmişti.

Açıklamanın devamında, “Söz konusu orantısız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli masum sivillerin yaralanmasına sebebiyet veren bu saldırılar hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bu saldırgan tutumun barış sürecini ve sükunetin muhafazası gayretlerini sekteye uğratması kaçınılmazdır” ifadeleri kullanılmıştı.

İSRAİL’DEN TEPKİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Yıldırım’ın açıklamasına şöyle yanıt verdi:

“Anlaşmaya rağmen, Türkiye İsrail’i mantıksızca suçladığında sessiz kalacak değiliz.

"Türkiye başka ülkelerin askeri operasyonlarını eleştirmeden önce iki kere düşünsün.”